Binele Si Raul

Ȋn opinia mea, pentru a ȋnțelege binele și răul, trebuie să ne ȋntoarcem la conceptele de bază.

După cum bine știți, la momentul creării lumii / universului / multiversului, au existat două forțe care au interacționat: o forță constructivă și una distructivă.

Am mai menționat cu alte ocazii că dacă nimic nu ar muri, și tot ce este creat prin forța constructivă ar trăi pentru totdeauna, ȋn scurt timp planeta Pământ s-ar sufoca. Ar exista plante, animale și oameni care s-ar ȋnmulți ȋn continuu până când nu ar mai fi loc pentru nimic. Ȋn egală măsură, dacă totul ar muri, planeta ar deveni un loc pustiu. De aceea, este nevoie de un echilibru ȋntre creștere și declin.

Aici intervine influența interacțiunii dintre cele două forțe.

Inițial, nimic nu este rău. De aceea, este nevoie de o forță negativă care să țină forța pozitivă ȋn control.

Totuși, așa cum forța pozitivă poate fi manipulată de oameni pentru a crea mai mult bine, la fel și forța negativă poate fi manipulată pentru a crea mai mult rău.

Toate acestea pot fi realizate exlusiv aici, pe Pământ. Ȋn lumea spirituală, nimic nu moare pentru că, datorită faptului că spiritul nu ocupă spațiu fizic, este intotdeauna loc pentru tot.

Pe Pământ ȋnsă este o altă poveste. Aici forma fizică a lucrurilor poate fi distrusă. De aici vine și ideea că lucrurile pe Pământ sunt rele, ȋnsă nu este adevărat. Este vorba doar de faptul că lucrurile de pe Pământ pot fi manipulate, deformate, făcute să apară ȋngrozitoare. Arme de distrugere pot fi construite, instrumente de tortură pot fi fabricate, apărând că aici, pe Pământ, diavolul are mână liberă. Ȋn realitate, există doar oameni răi care folosesc forța distructivă pentru a-și atinge propriile scopuri diabolice.

Ȋn lumea spirituală, nimic nu poate fi ucis sau deformat. Nu există arme. Tot ce există reține doar forma pur spirituală.

Puteți așadar concluziona că, ȋn comparatie cu lumea spirituală, planeta Pământ pare să fie un loc foarte negativ.

Totul ȋnsă se reduce la faptul că există oameni răi care ȋnvață să folosească puterea distructivă dată de Dumnezeu ȋn scopul menținerii echilibrului pentru a-și atinge propriile interese meschine.

Oamenii – unii dintre ei, bărbați și femei deopotrivă, sunt cei răi, nu planeta Pământ.

Faceți clic pe linkul pentru a descărca lecția:

Icon

PDF - Binele Si Raul 60.33 KB 174 downloads

...