ID – Sinele divin – Ego

Când Dumnezeu a hotărât să creeze viața, El a creat nenumărate puncte de viață, iar fiecare din aceste puncte conținea pe Dumnezeu ȋn totalitate.

Aceste puncte de viață sunt ceea ce noi denumim sinele divin, sau sinele superior. Fiecare ȋn parte conține pe Dumnezeu ȋn totalitate – nu doar o parte, ci totalitatea Sa.

Acum haideți să facem un salt uriaș și să ajungem acolo unde există suprasufletele și arhanghelii.

Suprasufletul vostru a decis să vă creeze pe voi. Așadar, a trimis un mesaj arhanghelilor, sau directorilor vieții, și a cerut un punct de viață. Arhanghelii au luat un punct de viață oarecare – un sine superior, și l-au impregnat cu o forță care i-a conferit caracteristici umane. După aceea, l-au trimis mai departe suprasufletului.

Suprasufletul v-a creat pe voi.

Ȋn timp, ați coborât dintr-un tărâm ȋn altul până la punctul unde urma să vă nașteți. Până să ajungeți ȋn acest punct, voi deja v-ați ales familia, țara, culoarea pielii și ați dezvoltat un tip de personalitate. La un anumit moment, v-a fost dat ceea ce numim ego. Este ceva de care aveți nevoie ca urmare a nașterii voastre pe planeta Pământ. Ȋn acest plan fizic aveți nevoie de o armură care să vă protejeze, iar aceasta este egoul. Este un scut plasat ȋn interiorul și ȋn jurul vostru petru a vă ajuta ȋn această lume ȋn care trăim cu toții.

Din nefericire ȋnsă, acest ego dă oamenilor senzația că el, egoul, este persoana reală. De câte ori vorbiti despre „voi”, este egoul care vorbește. Vă simțiți separați de toți ceilalți. Simțiți nevoia să vă apărați de forțele invazive care ȋncearcă să vă facă rău. Aceasta este sarcina egoului. Datorită egoului există această lume neplăcută pe care o vedem și o analizăm.

Totuși, voi nu sunteți acest ego. Voi sunteți punctul de viață, sinele superior, care a fost manipulat și transformat ȋn ceea ce apare a fi voi. Acest punct de viață este ȋnsuși Dumnezeu.

Ȋnsă nu puteți funcționa sub controlul ambelor forțe. Fie lăsați egoul să vă controleze viața, fie lăsați sinele vostru divin să o facă.

Ȋn cazul marii majorități a oamenilor, egoul este ȋn control total, așa ȋncât sinele divin ocupă un loc secund ȋn așteptarea zilei când decideți să reduceți egoul vostru și să permiteți sinelui divin să ia controlul.

Probabil ați observat limbajul pe care l-am folosit, implicând că voi permiteți egoului sau sinelui divin să va controleze viața ca și cum voi nu sunteți niciunul din cele două, ci sunteți ceva total diferit.

Observația voastră este corectă.

Există un alt aspect al vostru de care poate nu ați auzit niciodată până acum, deși noi am mai vorbit despre el.

Există ceva numit ID.

Aici ajungem să explorăm ape foarte adânci deoarece există doar un singur ID. Orice persoană care a trăit vreodată, trăiește sau va trăi are același ID. Aceasta se datorează faptului că toți suntem unul. Acest ID este de asemenea Dumnezeu ȋn totalitatea sa.

Asadar, aveți totalitatea lui Dumnezeu ȋn interiorul vostru ca și individ (sinele superior), și mai există totalitatea lui Dumnezeu ȋn sens global (ID). Nu putem concepe un Dumnezeu mai larg decât acesta.

Ideea este că voi vă simtiți așa cum vă simțiți deoarece egoul este la putere. Este posibil să lăsați ca sinele divin să preia controlul, acesta fiind de fapt voi la nivel individual, și la un moment dat, ați putea progresa până la punctul ȋn care realizați unitate avoastră cu ȋntreaga viață, moment ȋn care ID-ul devine ȋn control.

Ȋnteleg că pare complicat, ȋnsă acesta este adevărul. Voi nu sunteți acel ego care se luptă mereu pentru a se apăra de forțe care i se opun, voi sunteți un sine superior până la momentul ȋn care veți face saltul spre realizarea faptului că noi toți suntem unul, lăsând ID-ul să preia controlul.

Ego – Sinele superior – ID.

Faceți clic pe linkul pentru a descărca lecția:

Icon

PDF - ID - Sinele divin - Ego 45.67 KB 129 downloads

...