Mintea

Avem un creier fizic care este de fapt un computer creat pentru a ajuta corpul sǎ funcționeze. Atașat acestui creier fizic este ceva așa-numit mintea fizicǎ. Aceasta este un fel de aurǎ, așadar invizibilǎ, și spune creierului ce are de fǎcut.Dacǎ, de exemplu, vreți sǎ vǎ ridicați ȋn picioare, creierul de unul singur nu va face nimic. Mintea fizicǎ este cea care spune creierului sǎ activeze programul care vǎ determinǎ sǎ vǎ ridicați. Se aseamǎnǎ oarecum cu un operator care apasǎ butoane la un calculator.

Aceastǎ minte fizicǎ este creatǎ sǎ funcționeze numai ȋn timp real, spunându-i creierului ce pǎrți ale corpului sǎ activeze pentru ca noi,oamenii, sǎ facem tot ceea ce facem ȋn fiecre zi.

Totuși, aceastǎ minte fizicǎ are și o componentǎ destinatǎ sǎ ajute la protejarea corpului fizic. Aceastǎ componentǎ (sau altfel spus, acest program) se numește ego. De ȋndatǎ ce ne aflǎm ȋn periicol, ego-ul se activeazǎ și ȋncearcǎ sǎ vǎ pprotejeze. Cu toate acestea, ego-ul poate scǎpa de sub control și se poate activa ori de câte ori cineva spune ceva ce nu vǎ place. Astfel, ne confruntǎm cu toate certurile, conflictele și violențǎ specifice bǎtǎliei pentru supremație dintre douǎ ego-uri.

Mai mult decât atât, aceastǎ minte fizicǎ poate ȋncerca sǎ vǎ controleze prezentul și viitorul. Ȋnsǎ mintea nu este creatǎ cu abilitatea de a vedea viitorul, ceea ce ȋnseamnǎ cǎ dacǎ o urmați, vǎ va conduce pe o cale greșitǎ. Aceastǎ minte lucreazǎ exclusiv ȋn prezent. Ȋn plus, ea reține amintiri din trecut, pe baza cǎrora ȋncearcǎ sǎ previzioneze viitorul.

Așadar, avem creierul și o minte fizicǎ.

Mai avem ȋnsǎ și ceva numit mintea mai ȋnaltǎ, sau mintea superioarǎ, care este conectatǎ atât cu mintea fizicǎ, cât și cu sinele superior.

Sinele superior este locul de unde vin toate ideile, deoarece acesta vede imaginea de ansamblu. Sinele superior știe care este direcția de urmat și pasii necesari pentru a ajunge la destinație. Aceastǎ informație este transmisǎ minții superioare care, la rândul ei, ȋncearcǎ sǎ o implanteze ȋn mintea fizicǎ.

Dacǎ acest transfer al informației are loc cu succes, atunci totul este ȋn regulǎ. Dar, de multe ori, mintea fizicǎ este prea absorbitǎ de ego ȋncât respinge informația provenind de la mintea superioarǎ, situație ȋn care oamenii sunt ȋn derivǎ, asemenea unei bǎrci fǎrǎ cârmǎ.

Cheia este a se diminua ego-ul, pentru a putea auzi cǎlǎuzirea sinelui superior prin intermediul minții superioare ȋn mintea fizicǎ, aceasta din urmǎ, la rândul ei, activând creierul pentru ca toatǎ aceastǎ informație sǎ fie pusǎ ȋn practicǎ.

Ȋn concluzie, avem un sine superior, o minte superioarǎ, o minte fizicǎ și un creier.

Pe scurt, asta este ceea ce mi s-a spus pe aceastǎ temǎ.

Faceți clic pe linkul pentru a descărca lecția:

Icon

PDF - Mintea 56.52 KB 316 downloads

...