Sufletul

Spiritul lui Dumnezeu din noi, reprezintă aspectul personal, la nivel individual, al creatorului atotputernic, Dumnezeu. Acesta se manifestă prin intermediul conştiinţei, deşi el nu este conştiinţa noastră.

Spiritul lui Dumnezeu construieşte tot ceea ce este necesar pentru a se forma o fiinţă vie, inclusiv fiinţa umană, aşadar, spiritul lui Dumnezeu construieşte şi conştiinţa noastră. Această conştiinţă a fost denumită ID, şi este unică, singulară în ceea ce priveşte fiinţele umane.

Animalele şi alte lucruri au propria lor versiune de conştiinţă şi propriul ID.

Urmează o parte mai greu de explicat.

Cu toţii suntem vii, conştienţi, sensibili, şi întotdeauna vom fi astfel.

Această forţă unică dumnezeiască este indivizibilă şi atunci când vorbim despre un spirit al lui Dumnezeu la nivel personal, adică despre suflet, nu redăm corect adevărul deoarece acest spirit al lui Dumnezeu, unic, indivizibil, ne animă pe noi toţi simultan.

Spiritul lui Dumnezeu la nivel individual este de fapt Dumnezeu care doreşte să fie prezent în toate formele de viaţă pentru a le anima.

Astfel, atunci când cineva spune că el sau ea este Dumnezeu, acel om spune adevărul, iar acesta este cel mai bine păstrat secret al arconilor.

Noi toţi suntem Dumnezeu. Nu doar un aspect al lui Dumnezeu, ci Dumnezeu în totalitatea Sa.

Totuşi, este puţin mai complicat deoarece spiritul lui Dumnezeu la nivel individual este învelit într-un strat protector pe care îl numim suflet. Aceasta implică faptul că spiritul lui Dumnezeu asociat cu noi este o particulă reală ce trebuie protejată, asemenea unui embrion de pasăre invelit de coaja protectoare a oului  în care se află. Am putea spune că logosul lui Dumnezeu, care animă viaţa la nivel individual, este invelit într-o coajă protectoare pentru a se asigura că nimic rău nu îl poate atinge. Această protecţie este necesară din mai multe motive, care însă nu vor fi dezbătute aici.

Pentru a concluziona, acolo unde este sufletul nostru şi aspectul lui Dumnezeu la nivelul nostru de individ, tot acolo este şi totalitatea lui Dumnezeu.

Dumnezeu este tot ceea ce este în multivers. Orice altceva este iluzie.

Icon

PDF - Sufletul 113.97 KB 138 downloads

...