Timpul

Deși ghizii mei spirituali mi-au explicat conceptul de lipsǎ a timpului, eu voi prezenta ȋn continuare exemplul oferit de o ființǎ extraterestrǎ care a prezentat un punct de vedere foarte interesant.

Imaginați-vǎ cǎ aveți o rolǎ de film.Acest film conține istoria omenirii de când a venit pentru prima oarǎ pe Pǎmânt, și pânǎ la sfârșitul vieții pe Pǎmânt. Așadar, imaginati-vǎ o rolǎ foarte, foarte lungǎ de film!

Totuși, este doar o singurǎ rolǎ și ați putea vedea cadrul 1, cadrul 100, cadrul 1.000.000 și așa mai departe. Toate aceste secvențe se aflǎ pe o singurǎ rolǎ de film.

Ȋn continuare, imaginați-vǎ cǎ fiecare cadru/secventǎ este de fapt un mic video. Dacǎ luați un anumit cadru, puteti vedea un scurt film cu evenimentele care au avut loc ȋn acel cadru. Cadrul 1 ar putea conține prima ȋncarnare a omului pe Pǎmânt. Un alt cadru ar putea conține povestea lui Hristos. Un altul ar prezenta povestea lui Socrate, etc. Și totuși, toate aceste filmulețe se aflǎ pe o singurǎ rolǎ de film, și pentru a vedea ceva, nu trebuie decât sǎ cǎutați cadrul care vǎ intereseazǎ.

Socrate nu este, dintr-un anumit punct de vedere, aici, pprezent, dar se aflǎ pe rola de film și putem sǎ cǎutǎm acel cadru pentru a-i vedea viața. Eu și voi suntem de asemenea pe rola de film, mult mai departe decât Socrate, ȋnsǎ, fǎrǎ ȋndoialǎ, pe aceeași rolǎ de film.

Dacǎ punem filmul pe proiector și ȋl derulǎm, putem viziona istoria omenirii desfǎșurându-se pe ecran, sub ochii noștri, dându-ne iluzia de timp pe mǎsurǎ ce filmul curge, dar, ȋn realitate, nu este altceva decât o ȋnșiruire de evenimente. Cadru dupǎ cadru, fiecare pe aceeași rolǎ de film, astfel ȋncât, dacǎ vrem, am putea sǎri și viziona orice cadru vrem. Dacǎ timpul ar exista, acest lucru nu ar putea fi posibil, și am fi blocați ȋn timp liniar.

Ȋn acest moment trebuie sǎ introduc conceptul de universuri paralele, chiar dacǎ nu voi dezvolta acum. Aceast concept joacǎ un rol important ȋn explicarea ideii cǎ timpul nu existǎ, și cǎ toți suntem aici și acum. Dar, pentru moment, priviți fiecare cadru ca un univers paralel.

Poate cǎ nu v-am oferit chiar cel mai bun exemplu, și vǎ rog sǎ ȋnțelegeți cǎ este doar o modalitate de a ȋncerca sǎ descriu ideea de timp, sau mai degrabǎ, succesiunea de evenimente. Așa cǎ este posibil sǎ aveti nevoie de ceva timp pentru a refecta la acest concept și de a permite minții voastre sǎ ȋl accepte.

Faceți clic pe linkul pentru a descărca lecția:

Icon

PDF - Timpul 31.59 KB 200 downloads

...