Az Idő

Habár a zéró idő koncepcióját az irányítóim elmagyarázták, én mégis azon a példán keresztül osztom meg ezt veletek, ahogy egy földönkívüli mondta el nekem nagyon jól.

Képzeld el, hogy egy egész tekercs mozifilmed van. Ez a tekercs tartalmazza az emberi történelem összes pillanatát, a kezdetektől, amikor is az ember megjelent itt a Földön, egészen a jelen időkig, amit most élünk.

Ez egy igazán hatalmas film tekercs lenne!

Habár ez egyetlen egy tekercs film és te választhatsz a szekció 1, jelenet 100, jelenet 1,000,000 és így tovább.

Minden szekció egy hatalamas tekercs mozifilmhez tartozik.

 

Na most, képzeld el, hogy minden egyes film tartalmaz egy videót. Ha megnézed bármelyik szekciót,  látsz egy kis videónyi történetet, ami abban a szekcióban történt.

Szekció 1 tartalmazná az ember első inkarnációját a videóban. Egy másik szekció tartalmazná  Krisztus történetét. Egy másik szekció Szókrátész történetét és így tovább. Ugyanakkor ők mindannyian ezen az egy tekercs filmen vannak.

 

Tehát, ha akarnád, megnézhetnéd bármelyik részét ennek a mozifilmnek, ami csak érdekelne.

Szókrátész nincs itt egy bizonyos szempontból, viszont jelen van a mozifilm tekercsen és én nekem csak annyit kell csinálnom, hogy vissza keresem azt a bizonyos szekciót, ahhoz, hogy lássam az életét. Te meg én egy kicsit arrébb vagyunk a filmen, mint Szókrátész, de mi is ott vagyunk.

 

Ha a filmet egy projector segítségével megnéznénk, látnánk az emberi inkarnáció történetét itt kibontakozni a képernyőn és az idő illúzióját keltené, ahogy a film pörögne, de valójában ezek mind csak események különböző szekciókban történve. Egyik szekció a másik után.

Az összes szekció a hatalmas tekercs filmen van és bármelyikre ráugorhatok és megnézhetem, amelyiket csak akarom.

 

Ha az idő létezne, nem lehetne ezt megtenni. Egy lineáris időben ragadnánk és nem lehetne visszamenni.

Valamit ide kapcsolok, ami ennek a témának nem része per pillanat.

Paralel univerzumok.  Ez a koncepció fontos szerepet tölt be annak megértésében, hogy az idő nem létezik és hogy mi mindannyian itt vagyunk. Itt és most.

Na most, minden szekciót gondolj egy parallel univerzumnak.

Ez nem feltétlenül a legtökéletesebb példa a világon, és rá kell jönnöd, hogy ez csak egy módja annak, hogyan magyarázzuk meg az időt, avagy még jobb nevet adva neki, események szekcióit.

Tehát lehet, hogy most ezen el kell töprengj, és idő kell, hogy az elméd ezt a koncepciót elfogadja.

 

A lecke letöltéséhez kérlek kattints a linkre:

Icon

PDF - Az Idő 102.52 KB 531 downloads

...